Rusia: Un parlamentar a introdus un proiect de lege ce prevede creșterea vârstei de recruta

  • 13 Martie 2023 15:05
Rusia: Un parlamentar a introdus un proiect de lege ce prevede creșterea vârstei de recruta

Un parlamentar rus a introdus luni, 13 martie, un proiect de lege care vizează aducerea vârstei de recrutare la 21-30 de ani de la 18-27 de ani în prezent, transmite Agerpres.

Măsura ar urma să fie introdusă din 2026.

La finalul lunii decembrie, ministrul rus al apărării Serghei Șoigu a declarat că este "necesară" mărirea efectivelor armatei Rusiei la 1,5 milioane de militari și creșterea vârstei limită pentru efectuarea serviciului militar, în contextul ofensivei ruse în Ucraina.

"Pentru a garanta îndeplinirea sarcinilor pentru asigurarea securității militare a Rusiei, este necesar să se crească efectivul forțelor armate la 1,5 milioane de militari, dintre care 695.000 sub contract", a afirmat Șoigu la o reuniune în prezența președintelui Vladimir Putin, care a spus că este "de acord" cu aceste afirmații.

Serghei Șoigu a mai spus cu acel prilej că va fi mărită vârsta de recrutare pentru a include cetățenii ruși de 21-30 de ani.

În baza actualei legi pot fi convocați pentru efectuarea serviciului militar obligatoriu rușii cu vârste între 18 și 27 de ani, deși atât Serghei Șoigu, cât și Vladimir Putin au afirmat în mai multe rânduri că astfel de recruți nu sunt trimiși să lupte în Ucraina.

În 24 februarie anul trecut, Rusia a lansat o agresiune neprovocată și nejustificată împotriva Ucrainei vecine. Moscova a susținut constant că desfășoară o ''operațiune militară specială de denazificare'' a țării vecine și de protejare a populației rusofone din Ucraina. 

Tags

Alte Noutati

LIVE:  Știri
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău