Rusia trimite un avion la București pentru a evacua diplomații care trebuie să plece la cererea MAE

  • 30 Iunie 2023 18:28
Rusia trimite un avion la București pentru a evacua diplomații care trebuie să plece la cererea MAE

Un avion rusesc aterizează în mod excepțional sâmbătă dimineață la București. Avioanele rusești nu au voie în spațiul aerian al UE, ca sancțiune pentru războiul din Ucraina. Autoritățile de la București au făcut însă o derogare pentru aeronava care ar putea prelua angajați ai Ambasadei și famiile acestora, declarați indezirabili, scrie digi24.ro.

Este un zbor care a primit aprobarea Ministerul Apărării Naționale la cererea Ministerul Afacerilor Externe. Avionul Rusiei va ateriza sâmbătă, în jurul orei 10 dimineața, la București și după două ore va decola înapoi către Rusia.

În acel avion se vor urca 40 de angajați ai Ambasadei Rusiei la București, care vor fi trimiși înapoi în Rusia, ca urmare a cererii pe care MAE a facut-o ca Ambasada să-și micșoreze numărul angajaților. Este vorba despre diplomați, dar și despre angajați, care lucrau la Ambasada Rusiei.

Este un caz excepțional, pentru că, în prezent, avioanele Rusiei nu au voie să intre în spațiul aerian al UE. Este o decizie luată de statele europene imediat după invadarea Ucrainei. Până acum România nu a făcut astfel de excepții. Este pentru prima dată când Armata României permite intrarea unui avion rusesc în spațiul aerian, scrie sursa citată.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:6,17 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
15
Fri
11
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău