Rusia transferă 15 nave din Marea Caspică în Marea Neagră, pe fondul tensiunilor cu SUA

  • 13 Aprilie 2021 14:22
Rusia transferă 15 nave din Marea Caspică în Marea Neagră, pe fondul tensiunilor cu SUA

Rusia a transferat 15 nave din Marea Caspică în Marea Neagră pe fondul unei noi escaladări a tensiunilor cu SUA, care au informat că au trimis două nave de război în zonă, pentru a-și manifesta sprijinul față de Kiev în contextul creșterii prezenței militare ruse la frontiera cu Ucraina, transmite marți EFE, care citează un comunicat de presă al armatei ruse, potrivit Agerpres.

Potrivit comunicatului menționat, deplasarea a 15 nave - între care trei canoniere și opt nave rapide de desant - face parte din procedura ''de rutină'' de trecere în revistă a capacităților forțelor armate ruse la încheierea sezonului de iarnă.

SUA au comunicat pe cale diplomatică vinerea trecută Turciei trimiterea a două nave de război în Marea Neagră în conformitate cu prevederile tratatului de la Montreux (1936), care acordă Ankarei controlul asupra Strâmtorii Bosfor. Navele americane vor rămâne în zonă până la data de 4 mai, după cum a transmis Washingtonul.

SUA continuă să trimită și avioane de recunoaștere în spațiul aerian internațional de deasupra Mării Negre, iar miercurea trecută două bombardiere americane au realizat misiuni în Marea Egee.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău