Rusia susține că vrea o soluționare „pașnică” a situației din Transnistria

  • 25 Aprilie 2022 14:57
Rusia susține că vrea o soluționare „pașnică” a situației din Transnistria

Rusia nu vede niciun risc în regiunea separatistă a Republicii Moldova - Transnistria - și dorește o soluționare pașnică a situației de acolo, informează Interfax, care îl citează pe viceministrul rus de externe Andrei Rudenko, notează agenția Reuters, potrivit DIGI24.

Generalul Rustam Minnekaev, comandantul adjunct al districtului militar central rus, a fost citat anterior de agențiile de presă de stat ruse după ce a spus că un control deplin al Rusiei asupra sudului Ucrainei i-ar da accesul în Transnistria, notează sursa citată.

„Controlul sudului Ucrainei înseamnă totodată un culoar spre Transnistria, unde observăm de asemenea cazuri de oprimare a populației rusofone”, a spus generalul rus.

Printre altele, Ministerul de Externe rus a negat informațiile despre planuri ale Moscovei privind un referendum asupra secesiunii regiunii Herson din sudul Ucrainei, a notat luni agenția DPA.

„Nu am auzit nimic despre asta”, a declarat viceministrul de externe Andrei Rudenko, întrebat de jurnaliști.

Speculațiile despre pregătirea unui astfel de referendum, așa cum s-a întâmplat în Peninsula Crimeea în 2014 sau în legătură cu republicile separatiste din Donbas, s-au amplificat recent. Printre altele, se spune că au apărut pliante cu îndemnuri la un astfel de referendum în regiunea Herson, conform Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,18
Câțiva nori
Umiditate:79 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău