Rusia susține că va aduce noi echipamente și voluntari în Ucraina

  • 29 August 2022 18:40
Rusia susține că va aduce noi echipamente și voluntari în Ucraina

Rusia încearcă să-și consolideze în mod semnificativ forțele în Ucraina, deoarece campania sa de a ocupa estul și sudul a stagnat înaintea unui așa-numit „plebiscit” planificat.

Prin urmare, Federația Rusă aduce noi eșaloane de echipamente militare și batalioane de voluntari în Ucraina. Și Ucraina rezistă și războiul a ajuns într-o fundătură, scrie The Wall Street Journal.

O serie de batalioane de voluntari formate în ultimele săptămâni în toată Rusia se pregătesc să fie dislocate în Ucraina, inclusiv Corpul 3 de armată, menit să sprijine o nouă ofensivă în estul Ucrainei. Videoclipurile de antrenament ale Corpului 3 de Armată la baza militară rusă din Mulino, la aproximativ 400 de mile est de Moscova, arată arme moderne rar folosite în Ucraina.

Institutul pentru Studiul Războiului se îndoiește că acest lucru este probabil să schimbe echilibrul militar în Ucraina. „Un echipament mai bun nu face neapărat o forță mai eficientă atunci când personalul este slab instruit sau puțin disciplinat ”, notează ISW.

Publicația prezintăn și fotografii cu echipamente militare rusești în vagoane, inclusiv sisteme de rachete antiaeriene Buk și tancuri T-90, care, conform grupului de cercetare Conflict Intelligence Team, se îndreaptă spre granița Rusiei cu Ucraina, transmite ziare.

Împingerea de a consolida forțele Rusiei vine în timp ce campania Moscovei în Ucraina continuă să se blocheze și Kremlinul se luptă să găsească noi trupe și pe măsură ce Kievul continuă să lovească infrastructura militară rusă în teritoriul ocupat.

„Acum Putin trebuie să aducă noi trupe doar pentru a lupta ”, a spus amiralul US Navy și fostul comandant NATO James Stavridis, „La nivel strategic, cred că a eșuat în acest război. Nu-l văd recuperând, dar încă vrea să se concentreze pe capturarea Donbass-ului. Acesta este noul lui obiectiv și pentru asta are nevoie de noi soldați.

Între timp, Ucraina continuă să lovească infrastructura militară în zonele ocupate de trupele ruse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău