Rusia susține că a preluat controlul localității ucrainene Urozhaine, din Donețk

  • 15 Iulie 08:38
Rusia susține că a preluat controlul localității ucrainene Urozhaine, din Donețk

Ministerul rus al Apărării a anunțat că forțele sale au preluat controlul asupra satului Urozhaine din estul regiunii ucrainene Donețk, ceea ce, dacă se confirmă, ar fi ultima dintr-o serie de cuceriri de după capturarea orașului strategic Avdiivka în februarie, relatează Reuters.

Bloggeri ucraineni au afirmat că forțele Kievului au cedat controlul asupra satului, situat la sud-vest de orașul Donețk, controlat de ruși. Armata ucraineană susține că luptele sunt încă în desfășurare în zonă, scrie G4media.

Ca urmare a unor acțiuni de succes, grupul de forțe „est” a preluat controlul asupra localității Urozhaine din regiunea Donețk… și desfășoară operațiuni de curățare a zonei și deminare”, a transmis Ministerul rus al Apărării pe Telegram.

Satul a intrat sub controlul Rusiei la începutul invaziei din februarie 2022, dar Ucraina a recucerit așezarea de lângă râul Mokri Yaly în iulie 2023. Operațiunea a făcut parte din contraofensiva Ucrainei în zonele sudice și estice de-a lungul liniei frontului de 1.000 km, care a înregistrat doar progrese limitate.

Statul Major al forțelor armate ucrainene, într-un raport de duminică dimineață, a precizat doar că Rusia a lansat 18 atacuri asupra Urozhaine și a altor localități din apropiere. Acesta nu a făcut nicio mențiune cu privire la sat într-un raport de după-amiază.

DeepState, un popular blog militar ucrainean, a raportat duminică capturarea Urozhaine, afirmând că forțele ruse au lansat „atacuri în masă în sudul satului”.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
1,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
6
Sun
9
Mon
10
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău