Rusia | Susținători ai opozantului Aleksei Navalnîi, printre care medici, au fost arestați în fața penitenciarului său

  • 06 Aprilie 2021 16:10
Rusia | Susținători ai opozantului Aleksei Navalnîi, printre care medici, au fost arestați în fața penitenciarului său

Susținători ai opozantului rus Aleksei Navalnîi, printre care medici, au fost arestați marți de poliția rusă în fața penitenciarului unde este deținut acesta, unde au venit să ceară informații despre starea de sănătate a disidentului, informează AFP, citat de Agerpres.

Potrivit unei jurnaliste a agenției de presă franceze, militanta de opoziție Anastasia Vasilieva, care este și medicul personal al lui Navalnîi, se numără printre persoanele arestate și urcate în dube ale poliției în fața coloniei penitenciare nr.2 din Pokrov, situată la 100 de km est de Moscova.

Medici ruși apropiați opozantului Aleksei Navalnîi, bolnav și aflat în greva foamei, s-au deplasat marți la colonia penitenciară unde acesta este încarcerat pentru a cere informații despre starea lui de sănătate, anunțase anterior AFP.

În jur de șase medici s-au deplasat la colonia nr.2 din Pokrov, în condițiile în care cu o zi înainte o mass-media apropiată Kremlinului a anunțat că "detractorul puterii" a fost transferat într-o unitate medicală.

Pe 31 martie, principalul opozant al Kremlinului a anunțat că nu va mai mânca pentru a protesta împotriva condițiilor sale de detenție, acuzând administrația că îi refuză dreptul la îngrijire medicală și că îl "torturează" prin privare de somn. Apoi, luni el a declarat pe rețelele sociale că are o tuse puternică și febră, probleme care se adaugă durerilor acute de spate și de picioare de care el s-a plâns de la sfârșitul lui martie.

Susținătorii săi sunt cu atât mai îngrijorați cu cât opozantul a supraviețuit unei otrăviri, în august anul trecut, de care acuză Kremlinul.

Avocata lui, Olga Mihailova, a declarat la postul de televiziune Dojd că în mai puțin de o săptămână clientul său a pierdut 5 kg.

Publicația Izvestia a relatat că Navalnîi a fost transferat la unitatea medicală, o informație care nu a fost confirmată de autorități.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău