Rusia/SUA | Vladimir Putin se declară 'pregătit să meargă la Washington'

  • 27 Iulie 2018 18:15
Rusia/SUA | Vladimir Putin se declară 'pregătit să meargă la Washington'

Președintele rus Vladimir Putin s-a declarat vineri 'pregătit să meargă la Washington' pentru a se întâlni cu omologul său american Donald Trump și a spus că l-a invitat pe liderul de la Casa Albă să efectueze o vizită la Moscova, după o primă întâlnire la vârf ce a generat valuri de critici în SUA, informează France Presse.

'Suntem gata să-l invităm pe președintele Trump la Moscova, el are această invitație, i-am vorbit despre ea. Eu sunt pregătit să mă duc la Washington', a declarat Putin într-o conferință de presă la Johannesburg în cadrul summitului Brics (Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud).

'Dar, repet din nou, (numai) dacă vor fi create acolo condiții corespunzătoare de lucru' (în SUA), a avertizat președintele rus. Aceste întâlniri cu Donald Trump sunt 'utile', a mai adăugat el.

Între altele, Vladimir Putin l-a elogiat pe omologul său american: 'Marea calitate a președintelui Trump este că el încearcă să-și îndeplinească promisiunile făcute alegătorilor americani'.

La 16 iulie la Helsinki, președinții rus și american, Vladimir Putin și Donald Trump, au afișat o rară unitate în cursul conferinței lor de presă comune, în special în privința interferenței Rusiei în alegerile prezidențiale americane din 2016, acuzații respinse de Moscova.

Acest prim summit, mult așteptat, a provocat o furtună în SUA, unde declarațiile președintelui american au fost considerate prea conciliante față de omologul său rus.

Inițial anunțat pentru toamnă la Washington, viitorul summit Trump-Putin ar putea avea loc 'anul viitor', a anunțat miercuri Casa Albă.

Motivul invocat: ancheta privind ingerința rusă în alegerile prezidențiale din 2016 în SUA și suspiciunea de complicitate între echipa de campanie a candidatului Donald Trump și Kremlin - anchetă calificată drept o 'vânătoare de vrăjitoare' de către Casa Albă - trebuie mai întâi să fie încheiată pentru a nu afecta discuțiile. 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:5,66 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău