Rusia simulează distrugerea flotei NATO din Marea Neagră

  • 10 Iunie 2016 13:08
Rusia simulează distrugerea flotei NATO din Marea Neagră

Rusia a lansat o serie de exerciții privind distrugerea convențională de nave NATO în Marea Neagră, aplicații ce intervin înaintea summit-ului Alianței de la Varșovia, de pe 8 și 9 iulie, au relatat joi agențiile de presă ucrainene, preluate de Agerpres.

Forțele aeriene ruse au efectuat la 8 iunie, în spațiul aerian din centrul Mării Negre, acțiuni demonstrative privind distrugerea convențională a unui grup naval al forțelor maritime unite ale NATO, începând cu distrugătorul USS Porter, în portul Constanța (România), a declarat purtătorul de cuvânt al Direcției principale de informații a armatei ucrainene Vadim Skibițki într-o conferință de presă la Kiev.

La aceste exerciții au participat patru bombardiere Tu-22M3 din cadrul Diviziei 22 aeriene care au lansat rachete antinavale asupra unor ținte imaginare, conform aceluiași oficial ucrainean.

În același timp, înaintea acestui summit, SUA și-au extins prezența în Marea Mediterană pentru o reechilibrare a activității militare a Rusiei. Două portavioane americane se află în această lună în Marea Mediterană, unde activitatea militară crescândă a Rusiei neliniștește SUA.

Aceste antrenamente aeriene au loc în condițiile în care Rusia a recepționat extrem de critic activarea scutului antirachetă de la Deveselu, devenit operațional din 12 mai, ca parte a sistemului de apărare antirachetă Aegis.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:2,06 m/s
Thu
23
Fri
25
Sat
25
Sun
26
Mon
27
Arhivă Radio Chișinău