Rusia și-a retras navele din baza Tartus și așteaptă coordonatele țintelor care ar putea fi lovite de SUA

  • 12 Aprilie 2018 21:31
Rusia și-a retras navele din baza Tartus și așteaptă coordonatele țintelor care ar putea fi lovite de SUA

Navele de război pe care Rusia le avea în portul sirian Tartus au părăsit zona, a anunțat, miercuri seara, cotidianul „Kommersant”, care se bazează pe imagini din satelit publicate de un portal de monitorizare, Image Satellite International.

Potrivit digi24.ro, mai mult, Kommersant scrie, joi, citând surse proprii, că partea rusă așteaptă în prezent să primească de la Statele Unite coordonatele țintelor care ar putea fi vizate de un atac american, astfel încât să fie exclusă posibilitatea unor pierderi în rândul armatei ruse. 

Potrivit imaginilor din satelit publicate, care datează din 11 aprilie, majoritatea navelor ruse au părăsit deja docurile portului și numai un submarin a rămas în port. Motivul este iminența unor lovituri aeriene americane asupra Siriei.  În total, este vorba de șapte nave, două șalupe de monitorizare anti-sabotaj din clasa Gracionok și un submarin.

Moscova dispune de două baze aeriene pe coasta siriană, echipate cu apărare antiaeriană sofisticată, și anume la Tartus, nu departe de frontiera cu Libanul, și Hmeimim, în nordul Latakia. La Tartus, unde armata rusă dispune de instalații portuare de mai multe decenii, au fost instalate baterii de apărare antiaeriană de tip S-300.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău