Rusia și-a intensificat raidurile aeriene în provincia siriană Idlib, la o zi după ce rebelii au doborât un avion de vânătoare

  • 05 Februarie 2018 09:32
Rusia și-a intensificat raidurile aeriene în provincia siriană Idlib, la o zi după ce rebelii au doborât un avion de vânătoare

Rusia a intensificat raidurile aeriene asupra orașelor controlate de rebeli în provincia siriană Idlib, duminică noapte, la o zi după ce aceștia au doborât un avion de vânătoare rusesc, omorând pilotul, informează site-ul agenției de știri Reuters.

Surse ale apărării civile au declarat că atacurile au avut ca ținte localitățile Kafr Nubl și Maasran, cât și orașele Saqaqeb, Maarat al Numan și Idlib. Mai multe victime au fost raportate pe măsură ce echiele de intervenție ajutau oamenii să iasă de sub dărâmături.

Numărul victimelor nu a fost comunicat încă de autorități.

Câțiva martori au informat că un spital din Maarat al Numan a fost lovit. Cel puțin cinci persoane sunt presupuse moarte într-un atac separat care a afectat o clădire rezidențială.

Un avion militar rus a fost doborât sâmbătă în Siria, responsabilitatea pentru această acțiune fiind revendicată de Hayat Tahrir al-Sham (HTS), o grupare militantă formată în urma fuziunii mai multor organizații islamiste, inclusiv Frontul Nusra, fosta ramura siriană a rețelei teroriste Al-Qaida.

Observatorul sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a comunicat că pilotul avionului a murit în timpul confruntărilor cu rebelii care încercau să-l captureze.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău