Rusia și Ucraina se acuză reciproc că bombardează centrala nucleară de la Zaporojie. Energoatom: Risc de pulverizare de substanțe radioactive

  • 27 August 2022 16:43
Rusia și Ucraina se acuză reciproc că bombardează centrala nucleară de la Zaporojie. Energoatom: Risc de pulverizare de substanțe radioactive

Există un risc de „pulverizare de substanțe radioactive" la centrala nucleară ucraineană de la Zaporojie, ocupată de trupele ruse, a susținut sâmbătă operatorul de stat ucrainean, potrivit AFP.

Potrivit Energoatom, trupele rusești au „bombardat de mai multe ori în ultima zi", transmite AGERPRES.

„Infrastructura centralei a fost avariată și există riscuri de scurgeri de hidrogen și de pulverizare de substanțe radioactive", a afirmat agenția pe Telegram, adăugând că există „un risc ridicat de incendiu".

De cealaltă parte, Ministerul rus al Apărării a acuzat sâmbătă forțele ucrainene că au bombardat complexul centralei nucleare din Zaporojie de trei ori în ultimele 24 de ore, transmite Reuters.

„În total au fost trase 17 obuze, dintre care patru au lovit acoperișul clădirii speciale nr. 1, unde sunt depozitate 168 de ansambluri de combustibil nuclear american WestingHouse", a afirmat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Moscova a spus că 10 obuze au explodat în apropierea unei instalații de depozitare uscată a combustibilului nuclear uzat și alte trei în apropierea unei clădiri care găzduiește depozite de combustibil nuclear nou.

Ministerul rus al Apărării a adăugat că situația radiațiilor la centrală a rămas normală.

Rusia și Ucraina s-au acuzat reciproc pentru bombardamentele din apropierea centralei, care joi au provocat incendii ce au deconectat centrala de la rețeaua electrică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău