Rusia și Germania își vor coordona eforturile pentru reglementarea situației din Ucraina

  • 06 Mai 2015 13:57
Rusia și Germania își vor coordona eforturile pentru reglementarea situației din Ucraina

Moscova și Berlinul intenționează să-și 'coordoneze în continuare' eforturile pentru reglementarea situației din Ucraina, a declarat ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, informează Agerpres.

'Împreună cu partenerii germani, conștientizăm foarte clar cu ce s-ar poate solda escaladarea conflictului (din Ucraina) pentru întreaga Europă și pentru situația internațională în general. Intenționăm că ne coordonăm în continuare eforturile în această direcție' (a reglementării situației), a spus Lavrov.

Potrivit șefului diplomației ruse, perspectivele reglementării crizei din Ucraina sunt 'legate în mod direct de îndeplinirea strictă, de către toate părțile implicate, a tuturor prevederilor, fără excepție, stipulate în acordurile de la Minsk din 12 februarie'. 'Orice încercare a Kievului de a relua acțiunile militare ar constitui o eroare colosală, tragică', a subliniat Serghei Lavrov.

Ministrul de externe al Rusiei a declarat, de asemenea, că în istoria Rusiei și Germaniei există 'destule schimbări bruște'. 'Aceasta are și pagini tragice, și reușite impresionante spre binele popoarelor noastre și al întregului continent european', a spus Lavrov, precizând că 'cele două state au dus, la propriu, povara reconcilierii postbelice'. În final, ele au reușit să ajungă la 'parteneriat strategic și la cooperare reciproc avantajoasă'.

'Este evident că un declin pe termen lung al cooperării ruso-germane ar avea consecințe negative nu doar pentru cele două țări și economiile lor, ci și pentru întreaga regiune a Euroatlanticului', a atenționat ministrul rus.

'Suntem deschiși oricărei inițiative rezonabile ale părții germane, îndreptate spre asanarea situației', a mai spus șeful diplomației ruse în interviul pentru Handelsblatt.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău