Rusia și Belarus ”vor adopta contramăsuri la scutul antirachetă”

  • 17 Mai 2016 11:04
Rusia și Belarus ”vor adopta contramăsuri la scutul antirachetă”

Rusia și Belarus vor adopta contramăsuri la programul sistemului american antirachetă în Europa - au avertizat astăzi, la Minsk, șefii diplomațiilor din cele două țări.

Serghei Lavrov se află la Minsk, pentru a pregăti vizita în capitala belarusă, prevazută pentru luna viitoare, a președintelui rus Vladimir Putin.

Rusia și Belarus vor elabora împreună măsuri de răspuns adecvate la desfășurarea scutului american antirachetă în Europa - a declarat ministrul belarus de externe, Vladimir Makei, la finalul convorbirilor de astăzi, de la Minsk, cu omologul său rus, Serghei Lavrov.

Vladimir Makei a subliniat, de asemenea, că intențiile occidentale de a desfășura forțe militare suplimentare în țările vecine cu Belarus reprezintă o sfidare potențială la adresa țării sale.

Principalul aliat militar al Rusiei-Belarus, se învecinează cu trei țări NATO: Polonia, Lituania și Letonia, unde se are în vedere o creștere considerabilă a prezenței militare a Alianței Nord-Atlantice, Polonia urmând să găzduiască și cea de-a doua bază a scutului american antirachetă din Europa, după cea din România.

Vineri, președintele Vladimir Putin a anunțat că Rusia va lua măsuri de contracarare a amenințărilor la adresa securității sale din partea sistemului antirachetă a Statelor Unite.

La Minsk, șeful diplomației ruse a dat asigurări că Rusia și Belarus nu urmăresc o politică de confruntare cu NATO și a chemat statele occidentale să elimine de pe agendă problema scutului care, în opinia Rusiei, creează noi linii de divizare pe continent.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău