Rusia și Belarus au fost interzise oficial la Jocurile Olimpice din 2024. Anunțul Comitetului Internațional Olimpic

  • 26 Iulie 2023 16:53
Rusia și Belarus au fost interzise oficial la Jocurile Olimpice din 2024. Anunțul Comitetului Internațional Olimpic

Rusia și Belarus nu vor avea voie să participe la Jocurile Olimpice din 2024. Organizatorii au blocat în mod oficial participarea acestor țări, potrivit Sky News.

Mai este un an până când cei mai buni atleți din lume vor ajunge la Paris pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice din 2024, dar acum știm cu siguranță că Rusia și Belarus nu vor fi prezente, citează Digi24.ro

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris au blocat în mod oficial participarea acestor țări.

În urmă cu două săptămâni, Comitetul Internațional Olimpic a anunțat că aceste țări nu vor primi o invitație oficială. Ministrul rus al Sportului, Oleg Matîțin, a afirmat atunci că decizia Comitetului Internațional Olimpic (CIO) de a nu-i invita pe sportivii ruși la Jocurile de la Paris din 2024 este un act de discriminare care încalcă principiile olimpismului.

Toate cele 203 comitete naționale rămase au primit invitații în cadrul unui eveniment organizat la Paris pentru a marca un an până la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de pe râul Sena.

Rămân în continuare semne de întrebare dacă sportivii din Rusia și Belarus vor putea concura ca sportivi independenți, sub drapelul olimpic.

Președintele CIO, Thomas Bach, și-a menținut poziția de a refuza să confirme dacă aceștia pot concura, declarând presei: „Mai este încă un an până atunci”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău