Rusia se pregătește să răspundă sancțiunilor SUA restricționând cooperarea în spațiul cosmic

  • 18 Octombrie 2017 15:49
Rusia se pregătește să răspundă sancțiunilor SUA restricționând cooperarea în spațiul cosmic

Proiectul de lege pregătit în Rusia ca răspuns la politica americana de sancțiuni va prevede măsuri de retorsiune „dureroase” pentru americani, transmite RIA Novosti, citând o sursă din parlamentul rus.

„În această lege va fi ceva ce americanii nu pot să ignore, astfel de instrumente sunt pregătite”, a spus sursa.

Măsurile „dureroase” ar putea include încetarea zborurilor astronauților americani către ISS, precum și încetarea livrărilor de componente pentru Boeing.

Anterior, ministrul adjunct de externe Serghei Riabkov nu a exclus că autoritățile ruse or adopta o lege separată sau vor „îmbunătăți” legislația existentă ca răspuns la sancțiunile impuse de Washington.

În plus, președintele camerei inferioare a parlamentului, Veaceslav Volodin, a declarat că Duma de Stat lucrează deja la această problemă.

Reamintim, la începutul lunii august 2017, președintele american Donald Trump a semnat o lege privind sancțiunile împotriva Rusiei, Coreei de Nord și Iranului.
Proiectul de lege „Contracararea adversarilor Americii prin sancțiuni” a fost susținut de ambele camere ale Congresului SUA, fiind un raspuns american al amestecului Rusiei în treburile interne ale SUA si al invaziei militare ruse în Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:46 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău