Rusia a decis să expulzeze și un diplomat din Muntenegru

  • 03 Aprilie 2018 07:19
Rusia a decis să expulzeze și un diplomat din Muntenegru

Moscova va expulza un diplomat din cadrul Ambasadei Muntenegrului, a anunțat luni Ministerul de Externe rus, după ce Muntenegru a expulzat un diplomat rus în semn de solidaritate cu Marea Britanie, care a atribuit Rusiei responsabilitatea pentru otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal cu o substanță neurotoxică la 4 martie pe teritoriul britanic, relatează Reuters și RIA Novosti.

Ca represalii, Londra a expulzat 23 de diplomați ruși, gestului său raliindu-se 16 state membre ale UE, precum și SUA, Canada, Norvegia, Australia, Republica Moldova, Albania, Macedonia, Muntenegru și Ucraina.

Câteva țări, ca Austria, care nu au efectuat expulzări, și-au rechemat în schimb ambasadorii de la Moscova pentru consultări.

În consecință, în jur de 150 de diplomați ruși au fost expulzați din diferite țări, de departe SUA expulzând cei mai mulți - 60. În plus, Washingtonul a închis și Consulatul Rusiei din Seattle, gest care a atras ca represalii închiderea consulatului american din Sankt-Petersburg.

La sfârșitul săptămânii trecute, Rusia a răspuns în mod similar și a declarat persona non-grata un număr identic de diplomați.

Londra atribuie Rusiei tentativa de asasinare a lui Skripal și a fiicei sale Iulia la 4 martie la Salisbury (sud-vestul Angliei), în pofida faptului că Moscova neagă cu obstinație orice fel de implicare în acest caz. Mai mult, Rusia a cerut convocarea unei 'sesiuni extraordinare' a Consiliului executiv al Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), potrivit AFP.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău