Rusia restricționează importurile de carne de porc din România

  • 25 Mai 2018 14:10
Rusia restricționează importurile de carne de porc din România Sursa: Agro TV

Autoritatea Federală Sanitară Veterinară din Rusia (Rosselkhoznadzor) a anunțat, joi, că a introdus restricții temporare cu privire la importurile de porci vii, carne de porc și produse conținând carne de porc din România, ca urmare a epidemiei de pestă porcină, informează Itar Tass, potrivit Agerpres.

"Decizia a fost luată din cauza înrăutățirii situației epizootice cu privire la pesta porcină africană și a dovezilor privind extinderea epidemiei în Uniunea Europeană. În special, potrivit International Epizootic Bureau, un nou focar a fost înregistrat în rândul porcilor mistreți din zona Satu Mare din România", se arată într-un comunicat de presă al Rosselkhoznadzor.

La începutul acestei luni, Rosselkhoznadzor a introdus restricții temporare cu privire la importurile de porci vii și produse din carne de porc din Ungaria, din cauza izbucnirii unei epidemii de pestă porcină în regiunea nordică Heves.

Virusul care provoacă pesta porcină africană este inofensiv pentru oameni și pentru alte animale, însă, pentru mistreți și porcii de fermă, boala - pentru care nu există încă un vaccin - este mortală în aproape toate cazurile, ducând la decesul animalelor în termen de 10 zile.

În România, la începutul acestui an a fost descoperit un focar de pestă porcină africană în localitatea Micula, la aproximativ 7 kilometri de granița României cu Ungaria și Ucraina. În luna martie, Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB) Satu Mare a instituit măsuri speciale de protecție pe raza mai multor localități după depistarea unui nou caz de pestă porcină africană, în localitatea sătmăreană Bercu Nou. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău