Rusia respinge discuțiile lui Zelenski despre un plan de pace: „Continuăm operațiunea noastră militară specială”

  • 28 August 20:25
Rusia respinge discuțiile lui Zelenski despre un plan de pace: „Continuăm operațiunea noastră militară specială”

Kremlinul a respins miercuri discuțiile președintelui ucrainean Volodimir Zelenski despre un plan pe care îl are pentru a pune capăt războiului și a declarat că Rusia va continua ceea ce numește „operațiunea militară specială” din Ucraina, relatează AFP și Agerpres.

Zelenski a declarat marți că le va prezenta planul – ale cărui detalii complete nu le-a dezvăluit public – președintelui american Joe Biden și celor doi potențiali succesori ai săi, transmite HotNews.ro

Zelenski a precizat într-o conferință de presă că incursiunea de trei săptămâni a Kievului în regiunea Kursk din Rusia face parte din planul său, dar că acesta include și alți pași, pe fronturile economic și diplomatic.

Potrivit lui Zelenski, care face presiuni asupra Washingtonului pentru a permite forțelor sale să folosească arme cu rază lungă de acțiune furnizate de SUA pentru a lovi adânc în interiorul Rusiei, ideea este de a forța Moscova să pună capăt războiului.

Kremlin: „Nu există nicio bază pentru discuții în acest moment”

„Nu este prima dată când auzim astfel de declarații de la reprezentanți ai regimului de la Kiev. Suntem conștienți de natura acestui regim de la Kiev”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, când a fost întrebat despre planul lui Zelenski.

„Continuăm operațiunea noastră militară specială și ne vom atinge toate obiectivele”, a adăugat el.

Rusia este în prezent angajată în respingerea incursiunii ucrainene care a început pe 6 august și continuă cu propria ofensivă în regiunea Donețk din estul Ucrainei.

Peskov a mai spus că Rusia susține punctul de vedere al Indiei cu privire la necesitatea unei soluționări pașnice, dar a precizat că este „mai mult decât evident” că nu există nicio bază pentru discuții în acest moment.

Premierul indian Narendra Modi a declarat marți că i-a spus președintelui rus Vladimir Putin într-o convorbire la telefon că susține o rezolvare rapidă și pașnică a conflictului din Ucraina, la câteva zile după ce Modi a purtat discuții cu Zelenski la Kiev.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
16
Mon
17
Tue
20
Wed
21
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău