Rusia respinge concluziile raportului procurorului special Robert Mueller

  • 19 Aprilie 2019 13:15
Rusia respinge concluziile raportului procurorului special Robert Mueller

Ministerul de Externe rus a respins vineri concluziile raportului mult așteptat al procurorului special al SUA Robert Mueller și consideră că acesta nu a reușit să prezinte nicio dovadă privind un amestec al Rusiei în alegerile din 2016 din SUA, relatează agențiile de presă ruse citate de Reuters.

Raportul lui Mueller, dat publicității joi, prezintă detalii privind contacte extinse între campania lui Donald Trump și interlocutori ruși care, potrivit raportului, au încercat să-l favorizeze pe acesta în alegeri.

Președintele Donald Trump a încercat să-l concedieze pe procurorul special Robert Mueller, însărcinat cu ancheta privind rolul Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016 din SUA, potrivit raportului Mueller, notează AFP și Reuters.

De altfel, scrie Mueller în raport, atunci când Donald Trump a aflat despre faptul că el a fost numit procuror special pentru această anchetă, reacția sa a fost una cu totul nefavorabilă.

Însă nici nu au fost găsite suficiente dovezi privind o acțiune de obstrucționare a justiției din partea lui Trump, după cum a declarat și ministrul justiției William Barr. De asemenea, în document se menționează că ''deși acest raport nu concluzionează că președintele a comis un delict, în același timp nu îl exonerează''.

sursa: AGERPRES

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău