Rusia respinge apelul lui Donald Trump privind retragerea trupelor din Venezuela

  • 28 Martie 2019 15:28
Rusia respinge apelul lui Donald Trump privind retragerea trupelor din Venezuela

Kremlinul a respins joi apelul lui Donald Trump privind retragerea trupelor ruse din Venezuela, afirmând că acțiunile sale sunt în conformitate cu legislația țării și convenite cu autoritățile de la Caracas, relatează site-ul agenției Reuters.

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a somat, miercuri, Rusia să retragă trupele din Venezuela, avertizând că menține "toate opțiunile" pentru a obține acest lucru, transmite Reuters.

Rusia a confirmat trimiterea de efective militare în Venezuela, argumentând că este o decizie luată în conformitate cu legislația acestei țări și denunțând încercarea Statelor Unite de a efectua o lovitură de stat.

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a decis să îl recunoască pe Juan Guaidó ca fiind președinte interimar al Venezuelei. Numeroase țări din Uniunea Europeană, inclusiv România, au luat decizii similare. Însă Italia și Grecia au semnalat că nu îl vor recunoaște pe liderul opoziției din Venezuela, Juan Guaido, drept președinte interimar, avertizând că trebuie evitat un război precum cel din Libia.

Administrația Vladimir Putin a avertizat că va face totul pentru apărarea președintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, după ce, pe fondul speculațiilor privind o presupusă invazie militară prin Columbia, Casa Albă a reiterat că președintele Donald Trump menține "toate opțiunile". De asemenea, China, Turcia, Cuba și Siria îl susțin pe Nicolas Maduro.
 
sursa: medifax
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău