Rusia recunoaște în premieră existența unui sistem de dopaj pe scară largă

  • 28 Decembrie 2016 11:06
Rusia recunoaște în premieră existența unui sistem de dopaj pe scară largă

Rusia a recunoscut pentru prima oară, prin intermediul unuia dintre responsabilii săi însărcinați cu lupta antidoping, existența unui sistem de dopaj pe scară largă, informează cotidianul New York Times, citat de Agerpres.

"A fost o conspirație instituțională", a declarat directorul general al Agenției ruse antidoping (RUSADA), Anna Anțeliovici, pentru cotidianul american.

În cel de-al doilea său raport realizat la solicitarea Agenției Mondiale Antidoping (AMA/WADA) și publicat la începutul lunii decembrie, juristul canadian Richard McLaren a făcut referire la un sistem de dopaj de stat în Rusia, lucru contestat de autoritățile de la Kremlin.

Raportul a subliniat existența "unei conspirații instituționale" pusă în aplicare cu participarea Ministerului Sportului, a Agenției ruse antidoping și a laboratorului antidoping de la Moscova, alături de FSB (serviciile secrete), toate în beneficiul a peste 1.000 de sportivi din cadrul a 30 de discipline.

Acuzațiile care vizează Rusia au afectat numeroși sportivi, mulți dintre ei neputând participa la Jocurile Olimpice de vară de la Rio, din luna august.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău