Rusia: Putin afirmă că ''majoritatea'' rușilor susțin reforma sa constituțională

  • 12 Iunie 2020 16:43
Rusia: Putin afirmă că ''majoritatea'' rușilor susțin reforma sa constituțională

Președintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că o "majoritate absolută" a rușilor susțin proiectul său de reformă constituțională, cu prilejul primei sale apariții publice în mai bine de o lună, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Surâzător și fără mască la o ceremonie de celebrare a Zilei Rusiei, Vladimir Putin a elogiat tradițiile și cultura poporului rus, afirmând că este natural ca ele să se reflecte în Constituție.

"Sunt sigur că o majoritate absolută a cetățenilor noștri împărtășesc și susțin aceste poziții", a declarat liderul de 67 de ani la o ceremonie de ridicare a drapelului desfășurată în aer liber în vestul Moscovei.

Această amplă reformă constituțională îi dă dreptul lui Vladimir Putin să se mențină la putere până în 2036, remodelează o parte din instituții și înscrie în legea fundamentală măsuri sociale conservatoare.

Printre aceste măsuri, "credința în Dumnezeu" și căsătoria definită numai ca "o uniune între un bărbat și o femeie".

Această reformă a Constituției, prima din 1993, a fost propusă surprinzător de Vladimir Putin în ianuarie, după 20 de ani în fruntea statului.

În pofida scăderii progresive a numărului de infecții, numeroase voci s-au ridicat în corpul medical și în mediile critice față de Kremlin pentru a denunța o ridicare considerată prematură a măsurilor de izolare la Moscova.

Cu prilejul zilei naționale va fi organizat un concert vineri seară în Piața Roșie, însă autoritățile afirmă că regulile de distanțare fizică vor fi respectate.

O mare defilare care marchează victoria Uniunii sovietice asupra Germaniei naziste urmează a fi organizată pe 24 iunie, după ce a fost amânată din cauza pandemiei, la fel ca și votul asupra reformei constituționale.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău