Rusia: Poliția a reținut miercuri peste 100 de persoane la protestele pentru susținerea lui Navalnîi (ONG)

  • 21 Aprilie 2021 17:31
Rusia: Poliția a reținut miercuri peste 100 de persoane la protestele pentru susținerea lui Navalnîi (ONG)

Poliția a arestat miercuri 102 persoane la manifestațiile din Rusia pentru susținerea opozantului Kremlinului Aleksei Navalnîi, informează ONG-ul de monitorizare a protestelor OVD-Info, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Arestările au avut loc în aceeași zi în care președintele Vladimir Putin a susținut un discurs privind starea națiunii în care a avertizat Vestul să nu treacă de "liniile roșii", afirmând că Moscova va reacționa prompt și dur la orice provocare și cei responsabili vor regreta.

Poliția rusă a efectuat marți și miercuri raiduri împotriva mișcării disidentului încarcerat Aleksei Navalnîi, înaintea manifestațiilor de protest anunțate în sprijinul opozantului.

Mișcarea lui Aleksei Navalnîi, aflat de trei săptămâni în greva foamei pentru că i se refuză accesul la un medic din afara penitenciarului și în care să aibă încredere, a chemat la manifestații la ora locală 19:00. Sunt prevăzute acțiuni de protest în peste 100 de orașe, de la Vladivostok (09:00 GMT) și Kaliningrad (17:00) până la Moscova, Sankt-Petersburg și Vladimir (16:00 GMT), unde opozantul este încarcerat.

Percheziții au vizat deja sedii legate de organizația disidentului în circa 20 de orașe marți și miercuri, potrivit organizației neguvernamentale specializate OVD-Info.

Primele rețineri au avut loc miercuri dimineață, începând cu avocata Liubov Sobol, personalitate proeminentă a opoziției moscovite, și cu purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, Kira Iarmîș.

Ministerul de Interne rus a avertizat anterior că va lua 'toate măsurile' necesare ca răspuns la manifestațiile neautorizate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău