Rusia plănuiește creșteri de taxe pentru a-și finanța războiul din Ucraina

  • 29 Mai 16:52
Rusia plănuiește creșteri de taxe pentru a-și finanța războiul din Ucraina

Rusia plănuiește creșteri de taxe pentru veniturile mari și companii, a anunțat marți Ministerul de Finanțe, în contextul în care Moscova caută încasări suplimentare la buget pentru a finanța conflictul din Ucraina, relatează AFP, scrie Agerpres.

Cheltuielile publice au depășit veniturile cu zeci de miliarde de dolari de când trupele ruse au intrat în Ucraina în februarie 2022, aruncând țara într-un deficit bugetar mare.

Ministerul Finanțelor, la care face referire sursa, a propus majorarea impozitului pe profit de la 20% la 25% și adoptarea unor noi praguri de impozitare pentru cele mai mari venituri.

"Aceste modificări vizează stabilirea unui sistem fiscal echitabil și echilibrat", a precizat într-un comunicat ministrul de finanțe Anton Siluanov.

Vor fi făcute excepții pentru soldații care luptă în Ucraina, a explicat ministerul, adăugând că aceste reforme ar putea fi aprobate de parlament în acest an și ar putea intra în vigoare în 2025.

Rusia a înregistrat un deficit bugetar combinat de 73 de miliarde de dolari în 2022 și 2023. Ea prognozează un deficit de 18 miliarde de dolari pentru acest an, ceea ce înseamnă 0,9% din PIB-ul său.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
31,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:1,54 m/s
Thu
23
Fri
24
Sat
25
Sun
27
Mon
28
Arhivă Radio Chișinău