Rusia | Paznici și „muncă educațională” pentru a-i împiedica pe elevi să participe la proteste pro-Navalnîi

  • 03 Februarie 2021 11:14
Rusia | Paznici și „muncă educațională” pentru a-i împiedica pe elevi să participe la proteste pro-Navalnîi

Rusia intenționează să trimită paznici în școli după protestele împotriva plasării în detenție a principalului opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, pentru a-i împiedica pe elevi să participe la aceste demonstrații, a informat marți cotidianul rus Kommersant, citat de dpa, notează Agerpres.

Personal special instruit ar urma să le vorbească tinerilor "pe limba lor" și să discute cu ei despre mitingurile neautorizate.

Autoritățile ruse încearcă de mai multe zile să suprime prin toate mijloacele protestele organizate de susținătorii lui Navalnîi.

Acum, școlile vor fi supravegheate mai mult, în condițiile în care mulți dintre protestatari sunt tineri. Potrivit activiștilor în domeniul drepturilor omului, 205 de minori au fost arestați duminica trecută pe teritoriul Federației Ruse.

Ministrul educației rus Serghei Kravțov nu vrea să lase această "muncă educațională" doar pe seama profesorilor. Personal special instruit va începe să lucreze în școli pe întreg teritoriul Federației Ruse de anul viitor, însă în zece regiuni desfășurarea instructorilor va fi testată în următoarele câteva luni. Ei vor primi pe lună echivalentul a 160 de euro în plus la salariu.

Kremlinul luptă să ajungă la noua generație, care se informează de pe rețelele sociale, nu prin mass-media controlate de stat. Ca niciun alt politician rus, Aleksei Navalnîi, 44 de ani, se bazează pe internet. El are la televiziunea de stat doar apariții foarte scurte, amintește dpa.

Până acum în Federația Rusă au avut loc două demonstrații de mare anvergură pentru eliberarea lui Navalnîi și împotriva președintelui rus Vladimir Putin.

În multe școli din Rusia, atenționări împotriva participării la proteste au fost făcute în clasă, însă aceasta pare să fi avut un efect contrar: la Moscova, unii părinți au declarat că aceasta a fost pentru prima dată când copiii lor au auzit vorbindu-se vreodată de Navalnîi și acum ei au început să manifeste și mai mult interes pentru acțiunile lui.

Un tribunal rus l-a condamnat marți pe Aleksei Navalnîi la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, decizie care este de așteptat să atragă după sine și mai multe proteste.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău