Rusia organizează în continuare exerciții militare în regiunea transnistreană concentrate pe „distrugerea țintelor mici situate la distanțe mari”

  • 01 Februarie 2022 16:06
Rusia organizează în continuare exerciții militare în regiunea transnistreană concentrate pe „distrugerea țintelor mici situate la distanțe mari”

Rusia organizează în continuare exerciții militare în Transnistria, regiunea separatistă pro-Moscova a Moldovei, pe fondul temerilor occidentale legate de o invazie în Ucraina, a anunțat marți Ministerul rus al Apărării, potrivit The Moscow Times, citat de DIGI24.ro.

Potrit sursei citate, în 25 ianuarie, Grupul Operațional al Forțelor Ruse - creat pe rămășițele Armatei a 14-a a URSS și care nu face parte din contingentul rusesc de menținere a păcii în Transnistria - a efectuat alte exerciții de pregătire de luptă. 

Exercițiile vin după avertismentul Ucrainei de luna trecută potrivit căruia serviciile secrete ruse ar putea pregăti „provocări false” împotriva trupelor ruse staționate în regiunea separatistă nerecunoscută pentru a justifica o invazie în Ucraina.

Săptămâna aceasta, Grupul Operațional al Forțelor Ruse (OGRF) a organizat exerciții de antrenament la poligonul de tragere din Transnistria împotriva unor „ținte care simulează unități inamice de infanterie și tehnică militară in deplasare”.

„Militarii au desfășurat mișcări sub acoperire, luând poziții de tragere și apelând la deghizări improvizate”, a spus Ministerul Apărării într-un comunicat.

„A fost acordată o atenție specială distrugerii țintelor mici situate la distanțe mari”, se mai spune în același comunicat, care mai precizează că trupele ruse au folosit lansatoare automate de grenade AGS-17.

Armata rusă nu a precizat câți militari au fost implicați în manevrele „planificate”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău