Rusia organizează exerciții militare în Marea Neagră, cu avioane de vânătoare, de recunoaștere și amfibii, precum și bombardiere

  • 09 Aprilie 2019 13:26
Rusia organizează exerciții militare în Marea Neagră, cu avioane de vânătoare, de recunoaștere și amfibii, precum și bombardiere

Peste 30 de avioane și elicoptere ale aviației Flotei Ruse la Marea Neagră au fost mobilizate pentru exerciții militare în zona Mării Negre, relatează Agenția de presă TASS.

La exerciții participă inclusiv avioane de recunoaștere SU-24MP și bombardiere de front Su-24M, aparținând regimentelor de aviație, precum și avioane de vânătoare SU-30SM, avioane amfibii BE-12 și avioane militare de transport ușor de tip Antonov, AN-26 și elicoptere de tip MI-8 și KA-27.

"Unitățile de aviație marină ale Flotei Ruse la Marea Neagră sunt în stare de alertă pentru un exercițiu militar, ca parte a unui control de rutină pentru antrenamentele din perioada rece a anului", anunță Flota Rusă la Marea Neagră, printr-un comunicat. Se menționează faptul că echipajele aeronavelor au elaborat un plan de respingere a unui atac al unui inamic imaginar. Aceste exerciții au vizat respingerea unui ''atac din partea unui inamic imaginar, cu relocarea ulterioară a aeronavelor la aerodromurile alternative", a indicat un oficial al flotei.

De asemenea, piloții au efectuat o pregătire de luptă aeriană la distanțe apropiate și lungi, cu implementarea manevrelor de pilotaj de înaltă clasă.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău