Rusia oferă Serbiei avioane militare, tancuri și sisteme de recunoaștere

  • 23 Decembrie 2016 10:26
Rusia oferă Serbiei avioane militare, tancuri și sisteme de recunoaștere

Rusia va oferi Serbiei gratuit avioane de vânătoare, tancuri și sisteme militare de recunoaștere, ca gest de susținere pentru acest stat aliat, anunță premierul sârb, Aleksandăr Vucici, citat de agențiile Tanjug și Tass.

Rusia va oferi Serbiei șase avioane de vânătoare MiG-29, 30 de tancuri T-72 și 30 de vehicule de patrulare și recunoaștere, a declarat Aleksandăr Vucici la revenirea dintr-o vizită efectuată la Moscova, scrie MEDIAFAX.

Serbia va cheltui între 180 și 230 de milioane de euro pentru modernizarea avioanelor.

"Dacă am fi vrut să achiziționăm aceste avioane cu sistemele de rachete pe care le vrem, ar fi costat 600 de milioane de euro", a explicat Aleksandăr Vucici.

"Am primit cadou și 30 de tancuri T-72 C, 30 de vehicule de luptă, patrulare și recunoaștere BRDM-2, precum și arme de calibrul 14,5 mm", a adăugat Vucici.

Înaintea vizitei la Moscova, Vucici anunța că Serbia vrea avioane de vânătoare ruse MIG-29 și negociază cumpărarea din Rusia a unor sisteme de rachete Buk pentru protejarea suveranității statului, în contextul disputelor cu NATO.

Serbia este un aliat tradițional al Rusiei, iar Moscova vrea extinderea influenței în regiunea Balcanilor pentru a contracara extinderea Alianței Nord-Atlantice. Serbia a semnalat că vrea integrarea în Uniunea Europeană, dar nu s-a declarat dispusă aderării la NATO.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:4,12 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău