Rusia: O erupție vulcanică în peninsula Kamceatka i-a încântat pe turiști în pofida pericolului

  • 22 Martie 2021 15:41
Rusia: O erupție vulcanică în peninsula Kamceatka i-a încântat pe turiști în pofida pericolului

Erupția spectaculoasă a unui vulcan din peninsula rusă Kamceatka i-a încântat pe turiștii din această regiune din Extremul Orient rus, hotărâți să-și riște viața pentru a-și face selfie-uri, până la punctul în care serviciile de urgență au fost nevoite să reacționeze, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Kliucevskaia, cel mai înalt vulcan din Eurasia și unul dintre cei mai mari vulcani activi din lume, cu o altitudine de 4.750 de metri, a erupt la sfârșitul lunii februarie, aruncând lavă și bombe vulcanice.

Luni, intensitatea erupției a scăzut "în mod semnificativ însă continuă să fie urmărită îndeaproape datorită posibilității unei intensificări ulterioare", potrivit echipei de reacție la erupțiile vulcanice din Kamceatka (KVERT).

În zilele precedente, fascinați, mulți turiști s-au aventurat să-și facă poze pe marginea craterului, în pofida pericolului scurgerilor de lavă, iar unii dintre ei chiar au prăjit cârnați pe magma fierbinte.

Selfie-urile s-au înmulțit pe rețelele de socializare, spre disperarea oamenilor de știință și a serviciilor de urgență care au avertizat amatorii de senzații tari.

"Acești tipi, au avut norocul că totul le-a ieșit bine", a declarat Olga Guirina, șefa KVERT, pe 18 martie, citată de agenția de știri RIA Novosti. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:1,54 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău