Rusia nu consideră posibile schimbări în acordul internațional privind programul nuclear iranian

  • 26 Aprilie 2018 18:57
Rusia nu consideră posibile schimbări în acordul internațional privind programul nuclear iranian

Rusia nu consideră posibile eventuale schimbări sau adăugiri în acordul internațional nuclear cu Iranul, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, relatează Reuters.

Zaharova a afirmat de asemenea că Moscova este profund preocupată de declarațiile făcute de președinții Franței și ai Statelor Unite despre acordul internațional privind programul nuclear iranian.

''Orice schimbare sau amendament la actualul acord nu vor fi acceptate de Iran'', a declarat, de asemenea joi, Ali Akbar Velayati, consilier al liderului suprem iranian, Ayatollah-ul Ali Khamenei, a anunțat agenția de presă iraniană Fars citată de Reuters.

"Dacă Trump se retrage din acord, Iranul va ieși cu siguranță din acest acord... Iranul nu va accepta o înțelegere nucleară fără beneficii pentru noi", a menționat Velayati.

Președintele american, Donald Trump, și omologul său francez, Emmanuel Macron, și-au exprimat marți dorința să 'lucreze' împreună la un nou acord nuclear iranian, provocând imediat o reacție critică de neacceptare din partea președintelui iranian, Hassan Rohani.

Acordul a fost încheiat în 2015 după ani de negocieri între Iran și Grupul 5+1 (Germania, China, Statele Unite, Franța, Marea Britanie și Rusia). 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău