Rusia: Nou record de decese zilnice din cauza Covid-19

  • 15 Iulie 2021 16:47
Rusia: Nou record de decese zilnice din cauza Covid-19

Rusia a raportat, astăzi, un nou record absolut de decese zilnice cauzate de pandemia de coronavirus, 791, numărul total depășind acum, în această țară, 146.000.

Autoritățile ruse accelerează campania de vaccinare, însă ritmul acesteia rămâne unul insuficient.

Este a treia maximă absolută în ultimele trei zile și este a zecea zi la rând, când care cifra deceselor depășește 700. Au fost raportate 25.300 de cazuri noi, cifră în creștere, totalul apropiindu-se de 5,9 milioane. În zeci de regiuni s-a trecut de fapt la vaccinarea obligatorie a celei mai mari părți a populației adulte active.

Datorită acestor măsuri, ritmul de vaccinare a crescut considerabil, dar ultimele date oficiale indicau o cifră în continuare sub 30 de milioane de vaccinați, la o populație de 145 de milioane.

În Rusia sunt omologate patru vaccinuri autohtone și, în momentul de față, după cum a declarat azi purtătorul de cuvant al Kremlinului, Dimitri Peskov, admiterea pe piață a preparatelor străine nu este în discuție, cele rusești fiind în cantitate suficientă.

Peskov a menționat, pe de altă parte, că Rusia și UE discută nu numai recunoașterea reciprocă a vaccinurilor; deocamdată, însă, fără niciun rezultat.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:6,69 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău