Rusia luptă ca în anii 1950. Primul tanc T-55 cu echipaj distrus de ucraineni pe front. Tancul era echipat cu o „cușcă” metalică de protecție

  • 07 August 2023 18:31
Rusia luptă ca în anii 1950. Primul tanc T-55 cu echipaj distrus de ucraineni pe front. Tancul era echipat cu o „cușcă” metalică de protecție

Tancul, așa cum se observă și din fotografia de mai sus, era echipat cu un sistem improvizat de protecție de tip cușcă metalică. Aceste sisteme au mai fost integrate de ruși și pe alte tancuri și, oricât de rudimentare par, sunt într-un anumit sens, capabile să respingă un atac, scrie defenseromania.ro.

În luna aprilie 2023 tancurile  T-54/55 care au fost filmate în Zaporojie, regiune anexată ilegal toamna trecută de Rusia, dar pe care nu o controlează în totalitate.

Încă din luna martie au apărut pe internet imagini cu tancuri T-55/T-54 transportate de ruși din Orientul Îndepărtat către zona de desfășurare a așa-zisei operațiuni militare speciale.

Atunci s-a speculat că tancurile vor fi folosite pentru a instrui soldații.

Ulterior au apărut noi date privind folosirea acestor tancuri T-55. 

Inițial experți militari ucraineni au precizat că tancurile vor fi folosite pe post de fortificații, îngropate în pământ până la turelă.

Ucrainenii consideră că Rusia va putea repara doar aproximativ 500 de astfel de tancuri T-54/55, deși în urmă cu câțiva ani rezervele lor erau estimate la 2.500 de unități.

Practic, rușii au început să folosească vechile tancuri ca bombe autopropulsate pline cu o cantitate incredibilă de explozibil. Tancul era plin cu aproximativ șase tone de TNT, iar planurile erau să ducă acest tanc în tranșeele soldaților ucraineni și de a arunca în aer întreaga unitate din zonă.

Primul T-55 cu echipaj distrus de ucraineni. Cușca metalică rudimentară și-a făcut totuși treaba

Primul tanc T-55 cu echipaj distrus a fost confirmat. Publicația ucraineană Defence Express a analizat o fotografie apărute pe Telegram cu un T-55 distrus. 

Sursa citată precizează că e primul tanc cu echipaj T-55 distrus, în trecut fiind raportate distrugeri ale T-55 „kamikaze”.

Tancul e echipat doar cu o cușcă metalică, fără să fie identificat sistemul de protecție reactivă Kontakt-1. Cușca pare să-și fă făcut treaba în contextul în care poate fi observată o muniție de tip grenadă RPG-7 lansată dintr-o dronă, blocată între gratiile cuștii. Tancul se pare că a fost lovit decisiv cu un alt sistem de armament, în partea superioară. 

El nu a explodat, deci nu vorbim de un tanc T-55 kamikaze.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău