Rusia lovește Odesa pentru a o împărți în două. Avioane de vânătoare și bombardiere au lansat 13 rachete în zona Zatoka

  • 27 Iulie 2022 10:56
Rusia lovește Odesa pentru a o împărți în două. Avioane de vânătoare și bombardiere au lansat 13 rachete în zona Zatoka

În cadrul unui briefing desfășurat la Ukraine Media Center din Kiev, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Ucrainei, Yuri Ihnat, a declarat că, pe 26.07.2022, avioane rusești au lansat 13 rachete aer-sol asupra unor ținte din zona Zatoha din Regiunea Odesa, scrie defenseromania.ro.

“Conform informațiilor noastre, marți dimineață, în jurul orei 04.30, trei avioane de vânătoare rusești de tip Su-35 și Su-30, care au decolat de la Baza Aeriană Akhtubinsk, au evoluat deasupra Mării Negre și au lansat cinci rachete H-59 asupra unor obiective din Regiunea Odesa, în special din zona Zatoka”, a menționat Ihnat, citat de agenția de presă Ukrinform.

Potrivit precizărilor acestuia, ulterior, în jurul orei 05.00, zece bombardiere cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3 din cadrul Bazei Aeriene Shaykovka au zburat în zona Mării Negre, de unde au lansat opt rachete H-22.

Între țintele vizate s-au aflat obiective din zona de coastă a Regiunii Odesa.

Din datele preliminare rezultă faptul că, în urma atacurilor aeriene rusești, nu au fost înregistrate victime.

Rusia încearcă să lovească infrastructură critică în Ucraina și să împartă Odesa în două

Comentariul autorului: Probabil că, între țintele vizate de aviația rusă se află și podul mixt de cale ferată și auto din Zatoka, situat la granița dintre Marea Neagră și estuarul Nistrului. Acesta a mai fost lovit anterior cu rachete de croazieră Kalibr, însă, ținând cont de importanța sa strategică, reprezentanții ucraineni lucrează permanent la refacerea acestuia.

Prin distrugerea podului din Zatoka, Regiunea Odesa este împărțită practic în două părți, blocând Basarabia de Sud (Bugeacul) între Nistru și Dunăre.

Podul este o facilitate importantă de transport și infrastructură, fiind singura rută ce trece pe teritoriul Ucrainei și de-a lungul căreia se poate ajunge de la Odesa la Belgorod-Dnestrovsky, Reni, Izmail, Kilya, Bolgrad și alte așezări din Basarabia de Sud.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:38 %
Vint:6,17 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău