Rusia le va interzice cetățenilor din „țări neprietenoase” să mai intre pe teritoriul său

  • 28 Martie 2022 18:03
Rusia le va interzice cetățenilor din „țări neprietenoase” să mai intre pe teritoriul său

Vladimir Putin vrea să restricționeze accesul pe teritoriul rus pentru cetățenii tuturor „țărilor neprietenoase cu Rusia”, între care figurează toate statele membre ale Uniunii Europene, SUA și Marea Britanie. Potrivit ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, un decret prezidențial în acest scop se află în pregătire.

Serghei Lavrov a anunțat luni că se află în pregătire un decret în vederea limitării accesului pe teritoriul rus al cetățenilor țărilor „neprietenoase”, adică acele teritorii care au întreprins acțiuni considerate ostile la adresa Rusiei, companiilor și cetățenilor ei, scrie DIGI24.

„Un proiect de decret prezidențial este în pregătire în vederea introducerii unor măsuri de represalii cu privire la vize, în legătură cu acțiuni inamicale ale mai multor guverne străine”, a anunțat Serghei Lavrov, potrivit portalului AA.

Acest proiect prevede „o întreagă serie de restricții” privind intrarea în Rusia, anunță Lavrov.

Pe lista statelor neprietenoase figurează SUA, Canada, țările membre ale Uniunii Europene, Marea Britanie (inclusiv teritoriile britanice Jersey, Anguilla, Insulele Virgine Britanice, Gibraltar), Ucraina, Muntenegru, Elveția, Albania, Andorra, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Macedonia de Nord, precum și Japonia, Coreea de Sud, Australia, Micronezia, Noua Zeelandă, Singapore și Taiwan (considerat teritoriu chinez, dar care din 1949 are administrație proprie).

Țările și teritoriile menționate au impus ori s-au alăturat sancțiunilor instituite împotriva Rusiei după începerea "operațiunii militare speciale" a forțelor armate ruse în Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău