Rusia lansează unul dintre cele mai mari atacuri cu drone asupra Kievului de la începutul războiului, anunță Ucraina

  • 31 Iulie 08:17
Rusia lansează unul dintre cele mai mari atacuri cu drone asupra Kievului de la începutul războiului, anunță Ucraina

Rusia a lansat mai multe valuri de drone asupra Kievului, în ceea ce a fost unul dintre cele mai mari atacuri de acest tip de la începutul războiului, a declarat miercuri administrația militară a orașului, menținând capitala ucraineană sub alertă de raid aerian aproape toată noaptea, transmite Reuters, citată de News.ro.

Sistemele de apărare antiaeriană ale Ucrainei au distrus peste 30 de drone până la ora 6:30 a.m., astăzi, în ceea ce a fost, de asemenea, al șaptelea atac al Rusiei asupra orașului în iulie, a declarat Serhii Popko, șeful administrației militare din Kiev.

Acesta a fost „unul dintre cele mai masive atacuri asupra Ucrainei cu drone de atac în timpul întregului război”, a declarat Popko pe aplicația de mesagerie Telegram.

În acest moment, conform raportului operațional din acest moment, nu există victime sau pagube în Kiev”, a adăugat el.

Scara completă a atacului nu a fost imediat clară. Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Rusiei.

Agențiile de presă de stat ruse au raportat, citând luptători ruși din Ucraina, că atacurile au vizat mai multe aeroporturi militare și depozite militare din Ucraina.

Reuters nu a putut verifica independent rapoartele rusești.

Kievul și cea mai mare parte a Ucrainei centrale și de est au fost ieri, 30 iulie, sub alertă de raid aerian începând cu ora 20:00 GMT.

Sistemele de apărare antiaeriană au fost angajate în apropierea Kievului și în regiunea din jurul capitalei de mai multe ori în timpul nopții, a declarat Popko.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a declarat pe Telegram că atacul asupra orașului a venit din mai multe direcții.

Martorii Reuters au raportat că au auzit explozii de mai multe ori în timpul nopții, în ceea ce părea a fi sisteme de apărare aeriană angajate în respingerea unui atac aerian.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău