Rusia l-a convocat pe ambasadorul Greciei la Moscova pentru a-l informa despre răspunsul la "deciziile neprietenoase ale Atenei"

  • 07 August 2018 08:20
Rusia l-a convocat pe ambasadorul Greciei la Moscova pentru a-l informa despre răspunsul la

Rusia a declarat luni că l-a convocat pe ambasadorul Greciei la Moscova, Andreas Friganas, pentru a-l informa despre răspunsul Kremlinului la ceea ce a numit "decizii neprietenoase ale Atenei luate în luna iulie", când autoritățile elene au decis expulzarea a doi diplomați ruși.

Ministerul rus de Externe a precizat că l-a chemat pe ambasadorul Friganas și i-a înmânat nota diplomatică prin care îl informează despre "măsurile luate de partea rusă", adică expulzarea unor diplomați greci. Ministerul rus de Externe nu a precizat despre câți diplomați este vorba și nici termenul până la care aceștia trebuie să părăsească Rusia.

În luna iulie, Grecia a expulzat doi diplomați ruși și a interzis intrarea în țară a altor oficiali ruși, acuzându-i de mituirea unor oficiali de la Atena și instigarea la demonstrații pentru blocarea acordului care ar permite Macedoniei să adere la NATO.

Rusia a declarat la acea vreme că deciziile Greciei sunt nejustificate și a avertizat că vor exista consecințe.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău