Rusia își protejează flota din Marea Neagră cu ajutorul delfinilor

  • 03 Decembrie 2014 12:19
Rusia își protejează flota din Marea Neagră cu ajutorul delfinilor

Delfinii de luptă din Flota rusă din Marea Neagră vor elimina posibilitatea unor diversiuni împotriva navelor de la baza militară maritimă din Crimeea.

Declarația a fost făcută pentru Ria Novosti de către expertul rus Igor Korotcenko, redactor-șef al revistei 'Apărarea Națională', cu privire la primele aplicații cu delfini de luptă de când delfinariul din Sevastopol a intrat în subordinea flotei ruse (după anexarea Crimeii în luna martie 2014).

'Nu sunt excluse tentative de diversiuni în locurile de dislocare a navelor Flotei ruse în Crimeea. De aceea, utilizarea delfinilor de luptă este o decizie complet justificată', a afirmat el.

'Având în vedere planurile americanilor de a desfășura exerciții maritime cu mamifere de luptă în Marea Neagră, trebuie să avem propriul nostru potențial' de ripostă, mai spune expertul rus, indicând că delfinii ar putea asigura securitatea portului militar Sevastopol.

În lume, există la ora actuală doar două centre de pregătire a delfinilor de luptă: baza San Diego (SUA) și Sevastopol, oraș-port din Crimeea, peninsulă din sudul Ucrainei, care a fost anexată de Federația Rusă la 18 martie 2014. Delfinariul din Sevastopol aparținuse anterior armatei ucrainene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:0,51 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău