Rusia își închide frontiera cu China, pentru a încerca să împiedice răspândirea coronavirusului. Google și Ikea își suspendă temporar operațiunile in regiune

  • 30 Ianuarie 2020 15:00
Rusia își închide frontiera cu China, pentru a încerca să împiedice răspândirea coronavirusului. Google și Ikea își suspendă temporar operațiunile in regiune

Rusia își închide frontiera cu China, pentru a încerca să împiedice răspândirea coronavirusului.

Rusia își închide frontiera cu China, pentru a încerca să împiedice răspândirea coronavirusului. Alte state au suspendat cursele aeriene către China, au blocat traficul rutier sau au decis să interzică intrarea cetățenilor chinezi pe teritoriile lor. Numărul victimelor provocate de virus a ajuns la 170, toate din China.

Frontiera dintre Rusia și China se întinde pe mai mult de 4.000 de kilometri. Acum, toate punctele de trecere - pietonale sau rutiere - vor fi închise pe o perioadă nedeterminată, ca parte a măsurilor de limitare a răspândirii coronavirusului. O decizie privind suspendarea curselor aeriene către China urmează să fie adoptată mai târziu.

Între timp, Ministerul rus de Externe a oprit acordarea de vize electronice pentru cetățenii chinezi și le-a cerut tuturor rușilor din China să se înregistreze la ambasada de acolo, în condițiile în care se analizează oportunitatea evacuării lor.

Totodată, multe companii anunță că își suspendă temporar activitățile în China din cauza coronavirusului.

Organizația Mondială a Sănătății va decide în cursul zilei de azi dacă va declara stare de urgență internațională din cauza coronavirusului din China. Companiile Google și Ikea au anunțat că își suspendă temporar operațiunile din China, din cauza epidemiei. Și alte afaceri au fost afectate. Astfel, compania sud-coreeană Samsung a prelungit perioada pentru care fabricile sale din China vor fi închise.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău