Rusia, Iran și Turcia au convenit să trimită observatori în provincia Idlib din nordul Siriei

  • 15 Septembrie 2017 18:08
Rusia, Iran și Turcia au convenit să trimită observatori în provincia Idlib din nordul Siriei

Rusia, Iran și Turcia au convenit să plaseze observatori pe marginea zonei de demilitarizare din regiunea Idlib, din nordul Siriei, controlată în principal de militanții islamiști, a declarat, vineri, Ministerul de Externe al Turciei.

Decizia face parte dintr-un plan amplu, care prevede că Moscova, Teheran și Ankara trebuie să instituie patru zone de demilitarizare în diferite părți ale Siriei, plan considerat de critici o încercare de împărțire a teritoriului unei națiuni sfâșiate de conflict. "Observatorii din aceste trei țări vor fi trimiși la punctele de verificare și observare din zonele de siguranță care formează frontierele zonei de demilitarizare.

Misiunea observatorilor va fi aceea de a preveni ciocniri între regimul sirian și forțele opoziției, precum și orice încălcare a acordului de încetare a focului", se arată în comunicatul Ministerului turc de Externe. Negociatorul rus, Alexander Lavrentiev, a declarat că Rusia, Iran și Turcia vor trimite fiecare câte 500 de observatori în Idlib, observatorii ruși fiind polițiști militari. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău