Rusia interzice intrarea în țară a 154 de membri ai Camerei Lorzilor

  • 24 Mai 2022 20:00
Rusia interzice intrarea în țară a 154 de membri ai Camerei Lorzilor

Rusia a anunțat marți că va interzice intrarea pe teritoriul său a 154 de membri ai Camerei Lorzilor, camera superioară a Parlamentului britanic, în represalii la sancțiunile care îi vizează aproape pe toți membrii Consiliului Federației Ruse, relatează AFP, potrivit Agerpres.

''În răspuns la decizia luată în martie de guvernul Marii Britanii de a elabora o listă de sancțiuni care vizează aproape întreg Consiliul Federației (...), se introduc restricții împotriva a 154 de membri ai Camerei Lorzilor'', se arată într-un comunicat al Ministerul de Externe rus. Consiliul Federației este camera superioară a Parlamentului Rusiei.

Printre personalitățile vizate se află William Hague, fost ministru de externe conservator.

Pe de altă parte, pe listă nu apare omul de afaceri de origine rusă Evgheni Lebedev, fiul miliardarului rus și fost agent KGB Alexander Lebedev, care a fost numit Lord pe viață în 2020.

Camera Lorzilor are aproximativ 800 de membri. ''Persoanele cărora li se interzice de acum intrarea în țara noastră au contribuit la elaborarea sancțiunilor anti-ruse de către Londra, menite să izoleze politic Rusia și să-i distrugă economia, și-au folosit autoritatea pentru a exacerba isteria anti-rusă în Marea Britanie, au încurajat tendința politică rusofobă a conservatorilor britanici'', se arată în comunicat.

În aprilie, Rusia interzisese deja intrarea în țară a 287 de deputați ai Camerei Comunelor, a prim-ministrului Boris Johnson și a altor oficiali britanici.

La rândul său, Regatul Unit susține că a sancționat peste o mie de persoane și 100 de entități, în special oligarhi, reprezentând peste 117 miliarde de lire sterline (137 miliarde de euro).

Aceste măsuri sunt luate de părți în contextul războiului inițiat de Rusia în Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău