Rusia intenționează să înceapă procesul de anexare a Abhaziei

  • 16 Octombrie 2014 09:55
Rusia intenționează să înceapă procesul de anexare a Abhaziei

Rusia intenționează să înceapă procesul de anexare a Abhaziei, avertizează autoritățile georgiene, citate de Agerpres.

 

 Punerea în practică de către Rusia a intenției de a semna un tratat de alianță și integrare cu regiunea separatistă georgiană Abhazia va fi considerată de guvernul de la Tbilisi 'un pas către anexarea' acestui teritoriu, a anunțat Ministerul georgian de Externe într-un comunicat.

Proiectul tratatului la care se face referire prevede că părțile semnatare (Rusia și Abhazia) vor avea o politică externă comună, iar Moscova se va angaja să contribuie la consolidarea relațiilor internaționale ale Abhaziei și la recunoașterea independenței acesteia de cât mai multe state. Pe plan militar, documentul menționează crearea unor 'infrastructuri defensive comune' și 'constituirea unor trupe comune', precum și realizarea de 'acțiuni coordonate pentru apărarea frontierei statale a Republicii Abhazia'.

Prin astfel de acțiuni Rusia continuă să încalce principiile de bază ale dreptului internațional și ignoră obligațiile pe care și le-a asumat, adaugă MAE georgian. În același timp, diplomația georgiană face apel către comunitatea internațională să ia poziție față de aceste planuri ale Rusiei.

Amintim că Abhazia și Osetia de Sud au fost recunoscute de Moscova ca state independent după războiul ruso-georgian din anul 2008, atunci când au fost rupte relațiile diplomatice dintre Georgia și Rusia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău