Rusia | Inspecție inopinată în cadrul forțelor ruse la ordinul președintelui Vladimir Putin

  • 20 August 2018 14:42
Rusia | Inspecție inopinată în cadrul forțelor ruse la ordinul președintelui Vladimir Putin

O inspecție inopinată privind pregătirea de luptă a început luni, la ordinul președintelui Rusiei, Vladimir Putin, comandantul suprem al armatei ruse, în cadrul forțelor din districtele militare Centru și Est, inclusiv în cadrul forțelor aeropurtate și al aviației pe distanțe lungi din Orientul Îndepărtat, informează agenția de presă RIA Novosti.

''Astăzi (luni), de la 05:00 (ora locală), structurile militare de comandă, împreună cu unitățile și formațiunile aeriene, ale forțelor aeropurtate și aviației pe distanțe lungi din districtele (militare) Centru și Est au început să pună în aplicare măsuri privind pregătirea de luptă la cel mai înalt nivel, în conformitate cu ordinul dat de comandantul suprem al armatei (Vladimir Putin)'', a declarat ministrul apărării Serghei Șoigu.

Verificarea, care include un complex de 16 aplicații speciale, intervine înaintea exercițiilor de amploare ''Vostok-2018'', a indicat Șoigu, citat de agenția menționată de presă.

''Inspecția va avea loc între 20 și 25 august.O atenție deosebită se va acorda organizării și menținerii unei gestionări continue și stabile a trupelor și forțelor militare'', a dispus la rândul său ministrul Serghei Șoigu.

De asemenea, comisariatele militare vor fi implicate în verificarea pregătirii aeriene și îndeplinirea sarcinilor de apărare teritorială.

Rezultatele acestei inspecții vor fi luate în considerare la pregătirea manevrelor ''Vostok-2018'', notează RIA Novosti. Potrivit ministrului Șoigu, este vorba de manevre de o amploare fără precedent, la care vor participa unități și echipamente militare din China și Mongolia.

Districtul militar Centru al Federației Ruse include trupele și structurile militare din Siberia, Ural și Privoljsk, având comandamentul general la Ekaterinburg.

Districtul militar Est acoperă partea orientală a Rusiei, cuprinzând Zabaikalie și Orientul Îndepărtat, cu statul major la Habarovsk, căruia i se subordonează și Flota rusă din Pacific.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău