Rusia incriminează profanarea panglicii militare Sf. Gheorghe. Pedeapsa maximă este de cinci ani de închisoare

  • 20 Decembrie 2022 15:50
Rusia incriminează profanarea panglicii militare Sf. Gheorghe. Pedeapsa maximă este de cinci ani de închisoare diez
diez.md

Parlamentul rus a adoptat o lege ce incriminează profanarea panglicii militare negru-portocaliu a Sfântului Gheorghe, informează marți DPA, citat de Agerpres.

"Panglica Sfântului Gheorghe este unul dintre simbolurile gloriei armatei Rusiei", se arată într-un proiect de lege publicat marți, 20 decembrie. Prin urmare, oricine care profanează în mod public simbolul va fi pedepsit.

Pedeapsa maximă este de cinci ani de închisoare. Amenzi de până la 70.000 de euro (74.500 de dolari) sunt de asemenea posibile.

Panglica Sfântului Gheorghe datează din vremea țarilor și a fost interzisă inițial de comuniști până la Al Doilea Război Mondial când a fost reintrodusă în Uniunea Sovietică ca panglică militară.

Din 2005, este un simbol comemorativ în Rusia, care în ultimii ani a devenit din ce în ce mai mult un semn de recunoaștere pentru sprijinul față de politicile președintelui Vladimir Putin și cel mai recent, războiul său împotriva Ucrainei, notează agenția germană de presă.

Legea de a proteja panglica devenise necesară pentru că în Ucraina oamenii sunt "torturați și chiar uciși" pentru că o poartă, a susținut deputatul Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului n.r.) Andrei Kartapolov.

Panglica Sfântului Gheorghe este interzisă în mai multe foste republici sovietice ca un semn al agresiunii ruse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău