Rusia închide consulatele țărilor baltice de pe teritoriul său

  • 21 Aprilie 2022 14:37
Rusia închide consulatele țărilor baltice de pe teritoriul său

Rusia a anunțat joi închiderea consulatelor țările baltice - Letonia, Lituania, Estonia - de pe teritoriul său, ca represalii la măsuri similare luate de aceste state care denunță ofensiva rusă în Ucraina, informează France Presse, potrivit DIGI24.

Ministerul rus de Externe a indicat într-un comunicat că „retrage autorizația de funcționare” pentru consulatele generale ale Letoniei, Estoniei și Lituaniei din Sankt-Petersburg, reproșându-le între altele celor trei țări vecine „sprijinul militar acordat regimului de la Kiev”, notează sursa citată.

Rusia închide de asemenea consulatul Letoniei și biroul consulatului general al Estoniei de la Pskov (nord-vest).

Șefii și funcționarii misiunilor consulare letonă și estonă au fost declarați „persona non grata” și trebuie să părăsească teritoriul rus, informează Agerpres.

În aprilie, consulatele generale ale Rusiei în Letonia, Estonia și Lituania au fost închise, la cererea autorităților locale pe fondul ofensivei ruse în Ucraina.

Peste 200 de diplomați ruși au fost expulzați la începutul lunii aprilie de țări din Uniunea Europeană, iar Moscova ripostează de atunci prin măsuri similare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:5,66 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău