Rusia începe manevre militare la sud de strâmtoarea Kerci în Marea Neagră

  • 04 Decembrie 2018 10:37
Rusia începe manevre militare la sud de strâmtoarea Kerci în Marea Neagră

Flota Rusiei din Marea Neagră începe manevre la sud de strâmtoarea Kerci, care face trecerea dintre Marea Neagră și Marea Azov, la peste o săptămână de la incidentul naval din 25 noiembrie când gărzile de coastă ruse au interceptat și sechestrat prin utilizarea forței trei nave militare ucrainene care încercau să traverseze strâmtoarea, anunță portalul Fontanka.ru, citând o înștiințare trimisă de Moscova sistemului internațional NAVTEX pentru emisie și recepție automată a mesajelor de siguranță maritimă, potrivit Agerpres.

Manevrele sunt preconizate să înceapă marți la ora 21:00 GMT (la miezul nopții pe 5 decembrie, după ora Moscovei) și vor dura până la 9 decembrie la ora 22:00 GMT (10 decembrie, 01:00, ora Moscovei/).

Conform coordonatelor transmise în înștiințare, zona de manevre este situată la sud-est de peninsula Crimeea. În această perioadă, zona respectivă este declarată ca prezentând pericol pentru siguranța navigației.

Anunțul cu privire la aceste exerciții intervine pe fondul unei agravări majore a relațiilor dintre Rusia și Ucraina din ultimul timp, după ce gărzile de coastă ruse, subordonate FSB (ex-KGB) au capturat trei nave militare ucrainene - două vedete blindate și un remorcher - și echipajele lor în zona strâmtorii Kerci. Moscova a calificat incidentul drept o 'provocare' orchestrată de Kiev, iar Ucraina a instituit ca urmare legea marțială pentru 30 de zile în zece regiuni de frontieră, restricționând totodată intrarea cetățenilor ruși pe teritoriul său, transmite postul de radio Eho Moskvî.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău