Rusia încearcă să blocheze adoptarea unui document OSCE care conține referiri la situația din Crimeea, declarație

  • 06 Decembrie 2019 10:18
Rusia încearcă să blocheze adoptarea unui document OSCE care conține referiri la situația din Crimeea, declarație

Delegația rusă la OSCE solicită ca problema peninsulei Crimeea, aflată sub ocupația Rusiei, să fie exclusă din declarația finală a reuniunii Consiliului Ministerial care se desfășoară în perioada 5-6 decembrie la Bratislava - scrie Evropeiska Pravda, citând o declarație a liderului tătarilor crimeeni, Refat Ciubarov.

Acesta a menționat că delegația Rusiei insistă asupra excluderii oricărei referiri la Crimeea din draftul declarației OSCE, în condițiile în care documentul ar urma să asigure că organizația va contina să acorde o atenție deosebită situației din Crimeea, prin intermediul tuturor instrumentelor pe care le are la dispoziție.

"În acest sens, în numele celui mai înalt organ reprezentativ al poporului tătar din Crimeea - Mejlis - solicităm miniștrilor afacerilor externe ai țărilor membre ale OSCE să nu cedeze șantajului delegației ruse" - a subliniat Ciubarov.

Regizorul ucrainean Oleg Sențov, fost prizonier politic în Rusia, de asemenea, a anunțat că delegația rusă încearcă să blocheze adoptarea unui astfel de document. Oleg Sențov, însoțit de un alt fost prizonier politic în Rusia, Roman Sușcenko, se află la Bratislava, unde participă la evenimente organizate în marja reuniunii Consiliului Ministerial al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău