Rusia | Ghenadi Ziuganov, înlocuit de Partidul Comunist, în cursa prezidențială, cu Pavel Grudinin

  • 24 Decembrie 2017 09:51
Rusia | Ghenadi Ziuganov, înlocuit de Partidul Comunist, în cursa prezidențială, cu Pavel Grudinin

Congresul Partidului Comunist din Rusia a decis sâmbătă să susțină candidatura omului de afaceri Pavel Grudinin la alegerile prezidențiale din martie 2018, înlocuindu-l astfel pe istoricul său lider, Ghenadi Ziuganov, care a decis să se retragă din cursa electorală, transmite agenția EFE.

Candidatura lui Grudinin a întrunit 303 voturi pentru și 11 împotrivă, a declarat un purtător de cuvânt al partidului, pentru presa locală.

"Este o persoană care știe să lucreze, să asculte oamenii și să-și îndeplinească promisiunile", a mai arătat acesta.

Anterior s-a aflat că Ziuganov a fost desemnat de Comitetul Central al partidului în funcția de șef al campaniei electorale a noului candidat comunist.

Grudinin, 57 de ani, este din 1995 directorul uneia dintre cele mai de succes companii agricole din Rusia și a fost ales, de trei ori, deputat în Duma de la Moscova (1997-2011).

Ziuganov, care a intrat în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Rusia în 1996, când a fost reales Boris Elțin, a obținut 17% din voturi la ultimele două scrutine, când i-a avut ca și contracandidați pe actualul premier, Dmitri Medvedev, și, respectiv, președintele Vladimir Putin.

Până acum, și-au anunțat intenția de a candida la alegerile prezidențiale de anul viitor din Rusia, Vladimir Putin, liberalul Grigori Iavlinski (Iabloko), liderul formațiunii de extremă-dreapta LDPR, Vladimir Jirinovski, reprezentantul Partidului Comunist rus, Pavel Grudinin, și jurnalista Ksenia Sobceak, desemnată sâmbătă candidat de către formațiunea Inițiativa Civilă. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău