Rusia expulzează un cetățean ucrainean suspect de coronavirus în zona separatistă din Donbas

  • 09 Martie 2020 13:27
Rusia expulzează un cetățean ucrainean suspect de coronavirus în zona separatistă din Donbas

Serviciile de informații de la Kiev susțin că pe teritoriul Rusiei se află un cetățean ucrainean care s-a întors recent din China și prezintă simptome specifice infectării cu noul coronavirus COVID-19 - potrivit unui comunicat transmis, luni, de Centrul de presă al Operațiunii Forțelor Unite, misiunea militară a Kievului în Donbas.

Această persoană, potrivit serviciilor de informații de la Kiev, este cetățean al Ucrainei, însă, contrar legilor ucrainene, a devenit ilegal posesor de pașaport rusesc.

"Întrucât bărbatul are domiciliul pe teritoriul temporar ocupat al regiunilor Donețk și Luhansk, rușii, fără ezitare, au decis să-l trimită în zona separatistă cât mai curând posibil, în loc să îl trateze în unitățile lor medicale" - menționează armata Kievului.

Potrivit unor date furnizate de serviciile de informații ale Ucrainei, pacientul suspectat de coronavirus urmează să fie transferat din orașul rusesc Novoșhtinsk într-o zonă de la frontiera ruso-ucraineană aflată în vecinătatea unui punct de trecere controlat de separatiști, după care va fi trimis într-un dintre spitalele de pe teritoriul aflat sub controlul rebelilor pro-ruși.

Sursa. Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău