Rusia expulzează 5 diplomați polonezi și acuză Varșovia că prin acțiunile ei în ultimii ani a înghețat contactele cu Moscova

  • 23 Aprilie 2021 15:29
Rusia expulzează 5 diplomați polonezi și acuză Varșovia că prin acțiunile ei în ultimii ani a înghețat contactele cu Moscova

Rusia a anunțat vineri că va expulza cinci diplomați polonezi ca răspuns la o măsură similară luată de Polonia săptămâna trecută împotriva a trei diplomați ruși declarați de Varșovia persona non grata, transmite agenția EFE, preluat de Agerpres.

''În răspuns la acțiunile provocatoare ale Poloniei prin expulzarea diplomaților ruși și bazându-ne pe principiul reciprocității, Ministerul de Externe a declarat persona non grata cinci angajați ai ambasadei poloneze în Federația Rusă'', a semnalat MAE rus, precizând că diplomații polonezi au termen să părăsească Rusia până pe 16 mai.

Decizia expulzării acestora a fost comunicată ambasadorului polonez Krzysztof Krajewski, convocat vineri la MAE rus, unde i s-a transmis ''un protest energic'' după ce Polonia a expulzat pe 15 aprilie trei diplomați ruși sub ''pretextul absurd'' al exprimării solidarității față de sancțiunile impuse Rusiei de către SUA.

În opinia Moscovei, această decizie a Poloniei a fost ''o altă confirmare că Varșovia merge tot mai mult pe calea unei degradări și distrugeri sporite a relațiilor noastre bilaterale''.

De asemenea, MAE rus a susținut că, în urma acțiunilor guvernului polonez, ''în ultimii ani contactele cu Rusia au fost practic înghețate''.

Pe de altă parte, diplomația rusă a criticat ceea ce a numit ''un război rușinos față de monumentele sovietice, încercările de a torpila proiectele energetice ruse, campaniile de dezinformare antirusești pe scară extinsă, falsificarea istoriei și prelungirea fără sfârșit a sancțiunilor occidentale'' împotriva Rusiei.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău